2018

Pierwszy rok w Praekologicznym Gospodarstwie Travnik.

Brak nawożenia, trochę podlewania. Pole odpoczywało wcześniej przynajmniej 4 lata, sezon był całkiem udany. To dobry czas na eksperyment. Galeria zdjęć poniżej.

Uprawiane rośliny: arbuz, bakłażan, bazylia właściwa vilmorin, bób, brokuł vilmorin, buraki, cebula biała, cebula czerwona, cebula walijska (szczypiorek), ciecierzyca, cukinia, cząber, czosnek, czosnek niedźwiedzi, dynia hokkaido, dynia hokkaido niebieska, fasola jingjang, fasola szparagowa plantico, fasola tyczna, groch IHAR, groszek zwyczajny IHAR, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, koperek vilmorin, kukurydza black aztec, lawenda, mangold, marchew kolorowa, musztardowiec, nasturcja, nagietek, ogórek japoński, pietruszka, piołun, pomidory, por vilmorin, roszponka, rozmaryn, rzodkiew zwyczajna, rzodkiewka plantico, sałata rzymska, seler, słonecznik, szałwia, szpinak, topinambur, tymianek, ziemniaki czerwone.

Sprawozdanie – program Reintrodukcji

Jeżeli uważasz te działania za potrzebne, możesz pomóc w dalszej realizacji projektu.

Do mikroskopowego badania ziemi, pierwszego dużego kroku w praekologicznym projekcie maksymalizacji wartości odżywczych w plonach jest jeszcze daleko. Lecz bez tego nie wyobrażam sobie, jak na szeroką skalę moglibyśmy zacząć odżywiać się plonami odżywczymi i przede wszystkim – nie trującymi.

Podziel się tą stroną:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *