Pasta fasolowa

Przepis na pastę fasolową z pieczarkami

Składniki na wieeele pysznych kanapek

  • 200 g białej fasoli
  • 3/4 opakowania pieczarek
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 4 średniej wielkości cebule
  • 3/4 szklanki pestek słonecznika
  • 1/2 szklanki oleju do duszenia i smażenia
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego
  • sól kłodawska, pieprz ziołowy, curry, cajun, suszona bazylia

Przygotowanie

Fasolę namocz przez noc. Gotuj do całkowitej miękkości.
Drobno posiekane pieczarki (fajne by były rydze) i cebulę uduś na patelni w oleju doprawiając solą i pieprzem. Gdy będą miękkie, podsmaż, pod sam koniec dodając pokrojony w plastry czosnek.
Zblenduj fasolę ze słonecznikiem i zawartością patelni. Dodaj curry, cajun i bazylię, dokładnie wymieszaj i ew. dopraw.

Taka pasta fasolowa urywa ^_^

Podziel się tą stroną:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *