Przepis na pastę fasolową z pieczarkami
Składniki na wieeele pysznych kanapek
- 200 g białej fasoli
- 3/4 opakowania pieczarek
- 5 dużych ząbków czosnku
- 4 średniej wielkości cebule
- 3/4 szklanki pestek słonecznika
- 1/2 szklanki oleju do duszenia i smażenia
- 1 łyżka stołowa sosu sojowego
- sól kłodawska, pieprz ziołowy, curry, cajun, suszona bazylia
Przygotowanie
Fasolę namocz przez noc. Gotuj do całkowitej miękkości.
Drobno posiekane pieczarki (fajne by były rydze) i cebulę uduś na patelni w oleju doprawiając solą i pieprzem. Gdy będą miękkie, podsmaż, pod sam koniec dodając pokrojony w plastry czosnek.
Zblenduj fasolę ze słonecznikiem i zawartością patelni. Dodaj curry, cajun i bazylię, dokładnie wymieszaj i ew. dopraw.
Taka pasta fasolowa urywa ^_^